Voor de actieve behandeling ontvangt u van ons een kostenbegroting. Op de kostenbegroting staan o.a. de volgende kostenposten:

• Eerste consult
• Vervaardiging en beoordeling gebitsmodellen en röntgenfoto’s met analyse
• Een eenmalige aanvangstoeslag voor het plaatsen van de beugel
• De techniekkosten (de productiekosten voor het vervaardigen) van een Invisalign beugel *
• Het behandelmaandtarief: de vergoeding voor de controles en het bijstellen van de beugel
• Het verwijderen van de beugel en het plaatsen van een retentiebeugel


Onze tarieven zijn conform de regels van het NZa,  de Nederlandse Zorgautoriteit.

Klik hier om de tarieven van 2018 te bekijken.


* De techniekkosten van een Invisalign behandeling zijn hoger dan die van een reguliere orthodontische behandeling.  Dit komt doordat het productieproces bij Align Technology geavanceerd is en van zeer hoog niveau.  Bij Orthocenter krijgt u 30% korting op deze techniekkosten. Meer informatie en bijzonderheden over uw specifieke situatie lichten wij graag toe in een consult. Kijk voor een praktijk bij u in de buurt om hiervoor een afspraak te maken.


Invisalign® Full is de standaard behandeling. In de meeste gevallen is deze behandeling nodig om tot een goed eindresultaat te komen. De productiekosten voor het vervaardigen van deze beugel zijn € 2.341,35, Orthocenter patiënten betalen € 1.638,95. Hierbij komen nog de kosten zoals hierboven beschreven. 

Bij kleine aanpassingen kan een  Invisalign Lite behandeling voldoende zijn. U valt binnen Lite als er maximaal 14 aligners nodig zijn. De productiekosten voor het vervaardigen van deze beugel zijn € 1.470,15, Orthocenter patiënten betalen € 1.029,11. Hierbij komen nog de kosten zoals hierboven beschreven. 
 

Er is ook een speciale Invisalign® Teen behandeling voor tieners. Dit is handig als de tiener liever geen zichtbare slotjesbeugel heeft. Invisalign is tevens een goede oplossing indien er slecht gepoetst wordt. De productiekosten voor het vervaardigen van deze beugel zijn

€ 2.394,59, Orthocenter patiënten betalen € 1.676,21. Hierbij komen nog de kosten zoals hierboven beschreven. 


* Aan bovengenoemde tarieven kunnen geen rechten worden ontleend. Let wel dit zijn enkel de techniekkosten. De overige kostenposten worden bovenaan deze pagina genoemd.